Uteritter i påsk

 
 
Nu är man ju så himla sugen på att få komma ut i skogen och rida. Vi hade vårat jul lovs ridläger i kil. Fantastisk natur och fina ridvägar. Detta är helt klart något för alla som vill prova på att rida ut. Våra hästar är skötsamma och lydiga även i skogen, så det är helt klart värt att överväga en påsklovsritt i kil med oss.
Det är en rolig grej att prova på om man är ett kompisgäng, mamma och döttrar eller varför inte hela familjen.
Vi tänker att det kan vara livet att bara få komma ut och mysa med hästarna i skogen på en lugn tur på tisdagen -eller om man vill ta den längre turen på onsdagen med galopp och kanske något skutt om man vill. Micke har tänkt grejja med gofika och bjuda på .
Jag har beställt sol och värme med stänk av vårkänsla i luften.
 
På tal om vårkänsla ,så var jag ute på en tur med Pumba i skogen idag. Han var överlycklig att få komma ut en sväng. Han tyckte dessutom att det var lite för lattjo att gå ut själv. Han pep, frustade och va på tårna. En gång så tvärvände han och skulle dra hem, men nej. Inte en chans grabben. Sitter det en halvt rodeoryttare på med bra balans i magen så går det inte att chansa på det tricket. Som ryttare  måste man slappna av i kroppen samtidigt som man är beredd och inte spänner sej. Det är då man kan sjunga lite för sej själv, "- Va nöjd med,   allt va livet ger å allting som du kring dej ser, glöm bort bekymmer ,sorger å besväääär "
Man andas-bra att komma ihåg om hästen blir spänd.
Man fokuserar på sångtexten- bra att ta bort tankar på vad som är farligt- som hästen tycker.
Man övar sin sångröst-kan också va bra.
Det är så viktigt att kunna erbjuda hästarna varierad träning med roliga uteritter -då blir det inte så himlans mycket energi när det väl blir uteritt. Om man inte heter Pumba och absolut inte är van att ridas ut helt själv. Det kan vara läskigt i början men sedan börjar dom att lita på sin ryttare om man är en bra ledare.
Pumba har jobbat som ridskolehäst i 5 år eller mer så han är inte van att vara ensam, varken i stallet eller i skogen.
Har ju alltid gått i svansen på kompisarna så nu är det dags för nallebjörnen att växa upp och bli en stor kille-modig.
Sedan var det Nimzys tur att komma ut. Hon va helnöjd med en tur i kvälls solen -precis va hon hade önskat sej sa hon. Jag lovade henne en mysig vecka i kil som uterittshäst....
// Ewa
 

Kommentera här: