Pumba och Qurido

 
Oj Vad mycket som har hänt sista dagarna. vi har varit ner till Bollebygds ridskola och hämtat hem senaste tillskottet till ridskolan. Fyra stycken toppen fina killar som är riktigt roliga att rida.
Vi åkte ner till Boråstrakten i fredags kväll och hämtade dom. Micke och jag hade varsin bil och varsin transport. Vi visste ju inte riktigt vart det låg så vi fick gå efter Gps  i mörkret. Dom som har varit i dom trakterna vet att det är backigt och slingriga vägar. Lite spännande kan man säga.
Men vilka goa hästar. Qurido är en korsning mellan arab och halvblod/fullblod. stor häst men kan ridas av dom flesta.Så trevlig. Rambo en russ pojke på 128 cm som kommer att gilla att få hänga med ut i skogen på härliga uteritter. Göör snäll med dom minsta ryttarna . Pumba,en kornings val med lite lejon man kan man säga. En galopp som är som en dröm. Passar dom flesta att rida -viktbärande även till vuxna -148 cm, och den fina Riddaren-Exmoore ponny 133 cm som också går som en dröm. Vilket härligt  steg och vilken glädje han utstrålar. Busig blick men alldeles underbar. Galoppen var som att sitta i en gungstol. Hoppar fint och bjöd på alla hinder i dag.
Lördagen bjöd på lite mulet väder och hästarna fick vila efter nattens resa till Värmland. Vi var framme -hemma kl 5 på lördag morgon.
Men några som inte fick vila var dom som bestämt sej för att rida utmaningen på 5 eller 2,5 mil i lördags. det var fantastiskt att få se Lasse ,Chanelle och  Dariim  som fick nya ryttare för dagen att prova på att rida denna sträckan.
Dom hade haft en super trevlig dag med bra bana och roligt avslut. Dom blev bjudna på donken i kristinehamn  efter avslutad ritt. Det var  målet . Lite roligt att kunna lägga målgången där tycker jag.
 
Söndagen fick strålande sol med friska vindar. Vi hade Pay and jump.
Oj va roligt att se så fina ekipage i dag. Jag var hel nöjd när mina elever -en efter en fixade sina ritter i dag . Dom var fokuserade och hade bra driv runt banan. GRATTIS till era rosetter i dag. Bra ridet.
Vi avslutade fredagen med en trim hoppning inför söndagens " tävling" och det gav lite resultat tror jag.
Idag har vi testat våra nya pojkar på gräsbanan ute i sommarhagen. Det var roligt. dom tyckte att det var toppen att galoppera och hoppa lite på eftermiddagen . 
I morgon är det ridläger för hela slanten- eller hela veckan faktiskt.
Nya rapporter kommer om denna  roliga vecka - full av hoppning och uteritter ,lekar och annat skoj// EWA

Ta ansvar över dina tankar

Att tänka att man kan och är duktig är så viktigt. Det blir som man tänker, var nöjd med små saker i livet -snart blir man nöjd med större saker. Man måste börja någonstans.
 
 
Att vara egen företagare är en livs stil som slår det mesta. Man kan lägga upp arbetet lite som man vill ,jobba när man har lust och ta en restresa när andan faller på....
Pang-där var jag tillbaka till verkligheten.
Det innebär att jag stiger upp i princip varje morgon mellan 5-6. Helger kan klockan hinna bli 7 ibland. men nu mera har jag fixat stall personal till helgen. Det fungerar inte för mej att jobba 7 dagar i veckan, 14 timmar om dagen , år ut och år in.
Den stunden på dagen som finns över för mej själv är morgonen-tidigt på morgonen. Då är det ingen som ringer ,ingen som vill ha snabba svar och ingenting som måste göras NU.
Då läser jag en del böcker, det är grymt avkopplande att sluka en bok. Man lever sej in i den världen , jag kan riktigt se och känna hur det känns att befinna sej i den storyn som jag läser om. Det är min utlands resa kan man säga.
För någon snabb restresa har man inte tid med i min bransch.
 
Humor och att kunna skratta åt sej  själv är också en bra egenskap om man ska orka jobba så mycket som vi gör-Micke och jag. Tänk om man skulle ta sej på alldeles för stort allvar, man skulle ju få prestations ångest direkt.
Jag kan se lite runt omkring mej att det är viktigt hur det ser ut och vad man presterar. Att man har rätta grejjerna och åker på rätta resan osv.
Men det viktigaste av allt är ju att man mår bra inuti sej själv och att man lär sej av livet ,sina misstag och framsteg.
Hur man tänker är jätteviktigt. Faktiskt det viktigaste av allt i våran vardag. Våran hjärna är en programmeringsbar sak som vi kan lura med tankar . Flödar det med negativa tankar tex-jag är gör kass på detta, jag får aldrig nå ny... jag kommer inte ...osv. Då säger hjärnan ja då är det så. för det är ju din sanning.
Men om du istället programmerar om den till ett positivt flöde av tankar som; Idag kommer det bli en bra dag. Jag ska träffa min kompis , solen skiner, jag tänker unna mej en lång promenad , jag ska rida min häst-det ska bli roligt.
Om man är inne i snurren av tråkiga gnälliga tankar måste man stoppa sej själv och säga-Stopp ,bryt.
Kommer du på dej själv med ett missnöjt gnällande, så var snabb med att lägga till något positivt. Tex Jaha, skit tråkigt väder i dag med, jag kommer säkert att frysa hela dagen. NEJ, bryt tanken säg istället -Lite molnigt med 4 grader ute , det blir perfekt med mina nya överdragsbrallor på, då kommer jag inte frysa.
 
Alla har ansvar över sina egna tankar och allt är energi. Om man sänder ut sina negativa tankar blir allt negativt, sänder man ut sina positiva tankar så...Detta gäller allt i ditt liv men även inom sport och träning , ridning mm . Hur tror ni att stora mästare som Gunde Svan, Stefan Holm ,Malin Baryard osv tänker innan en tävling?
Nä ,detta kommer nog inte gå bra, Jag kommer säker att snubbla och så kommer det nog att regna..
Dom har kommit dit dom är för att dom har ett positivt tankemönster. Tränat sej i att tänka glada tankar. Tänka gott om andra osv. Jag lovar att om man tränar sej i att tänka  positiva tankar om allt och alla(om andra människor med) för en hel dag eller en hel vecka så kommer ni märka vad som händer i eran kropp, Ni blir förvånade vad som händer- jag lovar. och kom inte efteråt och säg, nä det hände inget. Jag kunde inte se nöe...Jag kände inte att de hände något osv. för då är det nog så att ni redan har bestämt er för att så är det. Det hjälper inte ett dugg att " veta " att det nog går åt skogen. Då har ni ju redan bestämt vad som ska hända. Tänk om ni skulle bestämma att ni skulle lyckas-vad skulle hända då tror ni?
På lördag ska jag och många med mej anta utmaningen i att rida 5 mil från Brattfors kyrka till Kristinehamn.
Det kommer att bli roligt med trevligt sällskap, härligt väder och lagom temp i luften samt pigga och glada hästar.
Ett fantastiskt sätt att tillbringa sin lördag på// Ewa

Utmaningen

                        Distansritt är en riktig utmaning
 
 

Alla har väl någon gång drömt om att göra något speciellt , något som känns som en utmaning . Att rida är ett sätt att tänja på gränserna. Att våga utmana sej själv. Ibland kan det vara att rida i manegen i trav och galopp.
Ibland kan det vara att göra working equitation-gå på bron, öppna grindar , galoppera mellan slalom pinnar osv.
Min utmaning i ridningen har ju varit att rida långa sträckor i distansen. Att orka rida 160 km på en dag är långt-riktigt långt. Men har man inte ridit 25 km någon gång kan det också vara långt. 50 km är den sträckan som man brukar börja tävla i när det gäller distansridning  och jag kommer ihåg min egen känsla när min pappa sa till mej att man kunde tävla i att rida långt. 5 mil tex- var det verkligen sant. Ja det är sant och det som är en annan sanning är att det är relativt lätt för nästan alla hästar att springa den sträckan -även ganska otränade. Det är farten som måste hållas nere för att dom ska hålla. Många hästar vill gärna springa fort en sådan sträcka så det är upp till oss att hålla farten nere om man är otränad.
Men då kommer nästa "hinder " i vårat huvud....Jag orkar nog inte. Det är det som är utmaningen ,att göra något som man inte tror att man kan. Visa sej själv att det visst går ,att vi visst kan -jag och min häst.
Vi har kört lite olika utmaningar i sommar. Bla har vi kört uteritter 1,5-2 tim ritter.
På den tiden i trav och en liten galopp hinner man lugnt 1,5- 2 mil. Fast det tror man inte. Man kollar ju bara på klockan och kollar inte antal km man rider. Alla blir oftast väldigt förvånade när man säger att -ja , nu har vi ridit 1,5 mil. Visst blir man trött men det är ju bara positivt , det ska ju kännas att man har slitit.
Min andra utmaning i sommar har ju varit Pay and play i kil. Det har blivit en succe . Då gäller det att man vågar utmana sej att göra saker som man inte trodde att  man vågade.
Nu kör vi en UTMANING att anta den 24/10. Att rida 5 mil-från Brattfors till  Kristinehamn. 5 mil. Men om man vill hänga på 2,5 mil -påstigning på Lundsberg-går det också bra. Hela ritten kommer att ta omkring 5-6 tim men om man hänger på från Lundsberg så tar det nog 3 tim. Vid Lundsberg blir det kaffepaus o lite vila 30 min. Målgång sker vid Mc Donalds i Kristinehamn. Där blir det överraskning.
Det blir inte så mycket skritt, men trav i lugnt tempo nästan hela vägen.
Om man vill rida lite fortare-någon galoppsträcka eller två också så går det bra. Vi kommer köra olika tempon.
Den 1/11  kör vi nästa Pay and play-lite tävling och nästa "vanliga "uteritt i kil kör vi 7/11- så häng  på om ni vill utmana er tillsammans med eran häst- Kolla in hemsidan för mer info// Ewa