Träna sej själv

Det är bra att träna sin balans, bålstabilitet och kondition
 
Att träna sej själv är minst lika viktigt som att träna sin häst. För att man ska orka rida i 45 min krävs en hel del muskler och kondition. Och att dom är "använda "och mjuka  -betyder en hel del för upplevelsen på hästryggen.
 
Igår -Lördag - hade vi våran andra tabata träning här i stallet. Va jag skrattade . Rena rama tajkons-som vanligt.
Jag tror att det var 15 min skratt i början av passet. Lika bra för magmuskel träningen som någon av övningarna.
Tårarna rann nerför kinden och jag fick dåligt med syre till hjärnan.
Du ser framför dej att vi står i en cirkel runt Per-Erik- Tränaren. Gräsmattan är lite fuktig och full med förra veckans gräsklipp. Då kommer Folke hund och tycker att detta var ju lite trevligt. Alla människor som står i en cirkel och bara väntar på att få klappa på mej.
Han kliver på allas träningsmattor - med skitiga gräsklipps tassar. Försöker att slicka alla i ansiktet. Han liksom smyger runt för att se om det är någon som vill klia lite på honom. Ande dräkten är lika fin som hos en halv död sill och han käkar ju allt från hästbajs till döda fåglar han hittar.
Per-Erik Ropar ut tränings övningen, musiken dunkar, pulsen stiger och svetten börjar rinna i pannan.
Då ska vi lägga oss ner och dra ut benet ,upp i luften-gör jobbigt-nästan lite outhärdligt när man precis har börjat träna. vi flåsar och då kommer Folke och slickar oss i fejset. Men seriöst...Bort med dej. han är som ett tuggummi under skon. Jag brister ut i fniss där jag ligger och kämpar med benet. Då skriker tränaren - byt sida/ben.
Vi lägger oss på andra sidan och då ligger man ju på benet man precis tränat. Jag känner hur det liksom värker i höften av ansträngningen. Då hör jag Maria säga bredvid mej, men nu är det ju ännu jobbigare, det gör ju ont i båda benen...
Nästa övning. Stå i armhävnings position mitt emot varandra. gå ner ,upp, lyft armen och klappa till handen på kompisens handflata. Kör 40sek, vila 20 med 8 intervaller. Per Erik hade ingen att köra emot men Folke stod mitt emot honom hela tiden och flåsa.
Alla kör i sitt tempo och det betyder att om man orkar göra två med knäna i mattan. är det ok. Men nästa gång kanske man faktiskt orkar tre.
Det jag kämpade mest med var rundstaven som skulle -i liggande ställning-från huvudet till fötterna och runt ner under till ryggen/ändan.
Vi skyllde på korta armar...tydligen blir dom längre ju mer man tränar-man blir mindre stel.
I dag mår jag så himla gott i kroppen. ingen träningsvärk- utom i skratt muskeln . Men jag känner mej lätt, smidig och pigg...Det behövs mer träning i våra liv för att vi ska må bra tror jag.
 
Vi avslutade allt med att rida en stund. Cecilia red Lasse, Ia red Stella och Micke red Dariim.
Japp ni läste rätt. Micke hade bestämt sej för att börja träna ridning och vi hade ställt fram lite hinder på banan.
Micke har ju ridit 11 gånger i sitt liv så han skulle träna på trav balans ,lite galopp fattning bara för att känna på.
Dariim  trodde att hindren var till honom så han ladda och hoppa över ett och som tur var valde han ett som var relativt lågt-40 cm. Micke hade fullt sjå att inte ramla av kan jag säga... Publiken på läktaren vred sej av skratt och Ia som satt på Stella skrattade hejdlöst. Jag hade hjärtat i halsgropen först men sen bröt jag också ihop.
Idag ska vi träna på att styra. Till Mickes fördel kan jag säga att han kör ju motorcykel och då har man oftast bra bålstabilitet. Det var därför han satt kvar..
//Ewa

Kommentera här: