Gräs är gott tycker Line

Att vara häst ägare kan ha sina sidor som sagt var. Jag var iväg till Skövde igår på lite jobb och kommer hem vid 10 snåret på kvällen. Lite trött kan man säga, störtar i säng vid halv 12.
Halv 2 ringer telefonen , Du har en fjording lös vid hagarna...
What, Något trötta störtar vi ut ,Micke och jag. Line är helt ovetandes om att det är farligt att vara på utsidan av staketet. Är man en fjording med anlag för klåda när gräs och knott börjar komma så är det olämpligt att vara i ett hav av gräs med oavbrutet ätande. Men det kan ju inte hon veta -ingen har talat om det för henne- ännu - men nu vet hon. Hon har känt av att  det blivit kortis i tråden och att det var svag ström och klampat rakt ut.
Hon stod inne resten av natten i en  box.
Halv fem gick vi upp igen för att släppa ut hästarna- jag hade inte somnat om så jag var lite seg kan man säga.
 Vi drog iväg till Dalarna på heldags conferens  i "ridterapins tecken". Det var super intressant att lyssna på forskning som man gjort med olika människors välmående i samband med ridning . HUA som det kallas. Det kan vara svårt att mäta välmående i procent och siffror som dom sa. Vilken procent sätter man tex på ett leende som sträcker sej från öra till öra på en människa som inte har smilat något på flera år, men som inte kan sluta när dom får en snusande hästmule i nacken. Sant.
Eller som mannen som var med på mötet och berättade att han redan efter första rid tillfället hade kunnat känna en pirrande känsla i sina ben som varit obrukbara i flera månader, (efter en stroke). Andra rid tillfället kunde han känna sina fötter och nu ett år senare med en gång i veckan ridning, hade han kommit så långt att han kunde ta sej fram med käpp.. Han funderade på att börja tävla i dressyr så småningom. Det gav honom en enorm kick att rida och vara en ryttare , likvärdig alla andra ryttare . Det är så viktigt att vi kan känna den känslan - att vi är bra på något.
Att vi behövs och är viktiga i ett sammanhang.
När vi kommer hem vid 7 tiden  så ser vi att lilla Line har varit i farten igen och dragit i huvet i tron att hon ska komma åt gräset utanför . Men denna gången var det full kräm i tråden så hon far bakåt och tar tråden med sej . Halva staketet , inklusive grinden har gett upp och ligger på backen.
Ahhh.Kvällen avslutas med att vi får jaga in Line i boxen-igen . och laga lite staket... 
Snacka om att vara trött ...Nu får det vara kvällen. Line står inne i natt så chansen att få sova är stor..// EWA
Här jobbar Line som Terapi häst- Något som hon är väldigt duktig på. Lugn ,lydig och samarbetsvillig.
Att vara betydelsefull är viktigt även för en häst.

Kommentera här: