50 milibil-Med Enar

Ja så var den helgen till ända. Distansgalan brukar vara ett delmål varje vinter. När vi har varit på den och träffat goa vänner, uppklädda till tänderna-ja man känner knappt igen folk med finkläderna på.Man ser dom ju alltsom oftast med ridkläder hela sommaren.Då vet man att säsongen snart drar igång  Som ni läste i Annas redogörelse så var det hon som drog dit i år-utan mej. Jag och Micke drog iväg till stockholm och var bara lite lediga.
Så halv5 kom då Enar och hämtade Anna-som fortfarande låg o sov för övrigt.Hon fick som sagt nöjet att åka dryga 50 mil i bil med min far... Den som aldrig åkt bil med honom vet inte riktigt vad det innebär,men jag kan redogöra för några gånger vi varit ute. Vi åker till en tävling i småland för några årsedan ,hans hastighetsmätare på bilen har pajjat och han glider fram i 60km hela vägen ner till Mariannelund. En resa som tog 8tim.34 mil senare var jag i bilen bakom rätt trött på snigelfarten. Eller den gången som han lyssnar på P1 i vanlig ordning ,högsta volym(ta med hörselproppar), kör och slickar mitten linjen(läs gränslar) i ca 70km och vi blir omkörda av ett gäng mc-knuttar. Dom kommer i ca 100km och det var Precis att dom inte tog med backspegeln på bilen. Enar blir vansinnig och tycker väl att sådär kan man inte köra,han kastar sej på tutan och viftar med handen i luften. Pinsamt nog stog dom längre fram för att ta en kiss paus. Då tutar han igen.Mm dom körde ju om igen - lika nära,lika fort.
Ja så där satt nu Anna i lördags och  åkte bil med sin morfar ner till Lund. Lyssnandes på P1 och morfars berättelser om 1600 talet, ja för det är ju så att  är det  något som han kan, så är det vem som var kung i sverige, vid vilka årtal osv. Riktigt intressant . 
På lördagskvällen fick Anna gå fram och hämta inte mindre än 12 priser. Ett diplom till Chanell -sto som genomfört flest tävlings km 2014. 440km. Och chanells pokal 1000km totalt genom åren.Naturligtvis hämtade hon mitt pris oxå -5000km . Jag var den enda som fick 5000km i år. Resten av prisena hämtade hon till övriga i värmlands distans. Det är inte utan att man är lite stolt.
På galan brukar det alltid vara föreläsningar dagen efter. Duktiga föreläsare på olika områden. Det kan handla om foder,träning-både häst o ryttare.Ryttarens bålstabilitet är ett poppulärt föreläsnings ämne.Något att tänka på även om man inte rider distans.Det betyder i korta ordalag MAGMUSKLER. Ja vad är det man använder mest vid ridning? sina magmuskler.
Anna var både lyrisk och åksjuk när hon kom hem från galan i söndags kväll// EWA
 
1 Lill Karin:

skriven

blir full i skratt😊 ja det är verkligen en upplevelse som är svår att återge i ord, att åka med enar😊

Kommentera här: