Dom påstår att det var en ko lös på vägen..

 
 
Tävlingsmorgon. Man försöker att gå och lägga sej tidigt, men det är så svårt när det är ljust. I säng 9 och upp halv 4 . Allt är packat och det är bara att slå på kaffe bryggaren. Man är lite spänd inför dagen som komma skall och undrar hur man har hamnat i detta . Men det är ju det roligaste som finns . Man träffar alla likasinnade som också tycker att detta är livet.
Vi lastar in Mykonos och Chanelle och är framme strax innan 5 på morgonen . Då har vi sett  två rävar med 10 min mellanrum på väg dit.
Anna startar kl 7 så hon har lite tid innan sin start. Jag går och betar Mykonos en stund innan jag sadlar på och börjar värma upp. 06 00 går starten . 42 startande med blandade nationaliteter , Finland , Norge , Danmark , Estland och Sverige . Vi som varit med ett tag känner igen varandra och man små pratar lite och frågar varandra om dagens hastigheter och vad man har för plan. Det är då man kan hitta någon att rida med om man inte har det redan.
Starten går och vi drar iväg. Första slingan är 3,6 mil och vi passerar startplatsen tre gånger för att vara lite publik vänliga och det är våra hinknissar tacksamma över , dom kan lugnt stå kvar och servera oss vatten om det skulle behövas.
Andra slingan är 3,4 mil och nu börjar Mykonos vakna till liv rejält. Han tycker det är super härligt att galoppera med alla kompisar mil efter mil. Vi har sällskap av Emma och Josefine som rider efter sin plan , alltså 16 km /tim. Jag tänkte att jag skulle försöka ta mej runt på 15 km / tim  ca eftersom vi inte tränat många timmar i vår.... Min önskan var att ta oss runt godkända och ha kul. Vi ligger på 16,8 och  17,5 i snitt i hastighet- ganska perfekt alltså. Vi ligger och ömsom galopperar ömsom travar i 3,4 mil. Vetrinärgrinden går som en dans förutom att Mykonos är kissnödig innan pulsning och då går pulsen upp rejält. Han måste lockas att kissa för att pulsen ska gå ner. Vi går runt med honom lite och passerar ett ställe som dom har lagt ut spån på backen. Där blir bra sa han och ställer sej och kissar lääänge.
Bra , pulsen är nere på 60 och vi går in. Max är 64 annars får man pulsa om. Det tar tid att gå ut och sen göra om alltihopa. Man vill ju helst rida med kompisarna man red med innan , så man har ju koll på att dom andra är i fas med en själv .
Gul slinga . Denna är 3 mil och det visar sej att detta är våran bästa , då har vi gjort 7 mil och Mykonos har helt klart vaknat till . Mest galopp och vi har sällskap av 2 finskor och en danska , vi är alltså 6 st som rider ihop. Vi kommer till Posseberg och där drar vi med oss ytterligare 2 ryttare så totalt är vi 8 som passerar vid Liffland. Mäktig känsla
att rida så många i en grupp i galopp. Vi drog med oss en gammal räv i farten- Kjell Westerback,  som varit med i många år och gjort många lopp genom åren. Vi red tillsammans hela slingan. Man pratar ju en del som sagt när man rider och det var någon som undrade vad man skulle göra om man inte tränade häst hela vintern ? Ja , sa jag man kanske skulle måla naglarna och fixa med håret och så. Eller va säger du Kjell ? Ja , sa han , det skulle ju gå ganska så fort, i alla fall med håret... Ja humor är bra.
Den sista slingan var 2 mil. Vi har 60 i puls och gör en re inspection en kvart innan vi går ut. Dom kollar alltså att vi är ok en sista gång innan vi går ut på sista. Vi är ok , och då är vi riktigt utspridda alla vi som ridit hela dagen. En sticker i väg två min före mej och sen är det fem min bakom -så det gäller att dra ikapp om man vill ha sällskap.
Vi möter Emma efter 2 km ca och då har hennes häst tröttnat på att springa ensam så han piggnar till av vårat sällskap. Vi drar en galopp och är snart i mål. 12 mil har vi gjort- Mykonos å ja... Rejält otränade. Men faktiskt inte särskilt trötta. Vi höll 15,4 i snitt hastighet och det gör man bara om man har en riktigt bra grundtränad häst.
Anna hon har varit med i svenska yr laget och dom kammar hem ett guld och hon blir 8 a av 14 startande- trots att hon tappade 2 !!! skor under loppet. Hennes lagkamrat Carro-rider för värmlands distans och dom startade ihop på morgonen. Hon vinner alltihopa. GRATTIS! Sverige gjorde bra ifrån sej över lag .Vi seniorer tex tog också hem lag guldet , men Norge som har Olaeg som är grymt rutinerad. Hon knep 1 a platsen för seniorerna trots en avsittning i ett träd på vägen. Hon mumlade något om någon lös ko på vägen borta i Kristinehamn...  EN fantastisk tävling med otroligt välordnat och fin tävlingsplats, banor, prisutdelning och galamiddag på kvällen på Stats hotellet i Kristinehamn.  STORT tack alla funktionärer//
EWA
1 enar:

skriven

bra beskrivet om hur det går till

Kommentera här: