Det blev lite semester

Till slut blev det äntligen lite semester. Jag och Micke drog iväg på " road tripp" , om en säger.
Skämt å sido så hade vi ingen direkt plan men vi visste att nu va det dags att bara dra iväg hemifrån en stund.
Vi bokade en biljett till Danmark. Alltså tog vi bilen och åkte ner över mot Varberg.
Vi hade inget bokat någonstans utom hembiljetten en vecka senare. Vi har passat på att hälsa på vänner och besökt platser som man aldrig har tid att se annars. Gött.
 
Väl hemma så mjukstartade jag med att köra en Pay and Play i Kil på torsdags kvällen. Vilket väder vi fick ,en sådan där härlig sommarkväll som man minns hela vintern.
Vi var 5 st varav 2  var helt nybörjare, så vi tog det lite försiktigt med uppvärmning och visade banan.
Det är ju så att man måste ta det i den farten som "Siste man " orkar /vill . Siste man var i detta fallet en liten B- ponny med mycket bus. Hon exploderade helt utan förvarning  i en serie bocksprång. Särskilt efter ett par skutt över hinder.
Det som vi körde som lite nytt denna dag var att gå under en presenning. Tyvärr så hade Enar (som ställer upp som medhjälpare i alla väder) fått " soppatorsk " på sin 4-hjuling ,mitt ute i skogen. Så han hann varken sätta upp en klurig bana eller skylten som det står vart man ska någonstans. Tyvärr är det ju så att man aldrig så noga kan veta om det har varit folk på plats innan oss . Dom brukar gilla att slänga skräp och förstöra för oss. Banan som vi bygger är nerriven bara några dagar efteråt. Så vi brukar bygga upp och göra om ...
 
Det som var riktigt trevligt var att vi hade en hel hög med publik med oss i "gropen " . Dom hade på förslag att det skulle byggas en hög läktare på ett ställe där man kunde se ut över alla hinder och ryttare.
Efter uppvärmning ett varv körde vi ett individuellt lopp i eget  tempo. Tony och Ingela drog iväg med sina hästar i hög fart ,det såg riktigt skojj ut . Vi andra tog det lite lugnare för att inte stressa upp dom nya hästarna . Det är smart att inte gasa på för hårt om man inte är så van ,det kan lätt bli lite för bralligt. För den delen kan man stressa senor och gaffelband att bli lite ansträngda om man kör lite för hårt.  Gahdir har varit där och tränat ett par år så han tål lite mer. Men det är som med allt- lagom är bäst.
 
I dag ska vi dra ut på en distansträning i kil. Anledningen att jag tar turen där , är enbart för att det är en sådan härlig natur där. Ett annat ställe som är fint att träna på är Brattforsheden i Filipstad. Kristinehamn A 9.( där som vi har haft alla tävlingar i flera år) Molkom med alla otroliga backar att träna i. Ja det är inte så dumt att ha en pappa som är orienterare. Han kan dom flesta vägar och stigar runt omkring här. Det som är viktigt - känner jag- är att respektera dom som äger marken. Så att man inte förstör och rider sönder. Det är ju allemansrätt i Sverige . Det innebär att man får rida på samma sätt som man får gå och cykla i naturen. Man får aldrig störa eller förstöra.
//EWA
 

Kommentera här: