Renar, Lucior och Skogstroll

Nyss hade vi +12 grader och regn, och nu blev det -9 med lite frostigt gräs. Vatten som fryser, hästar som käkar frostgräs, en del vill inte dricka kallt vatten alls, medan andra dyker i isvattnet och får ont i magen av det.
 
Ja det gäller att hänga med i svängarna.
Jag tyckte det var förra månaden som vi drog igång höst terminen, och nu vips så blev det jullov. Sista ridveckan innan juluppehållet. Snacka om att hösten har gått fort.
Vi har haft mycket skojjigt och det som vi pysslat med denna veckan är lite Gymkana.
Detta var önskeveckan - så alla fick lägga sin röst på vad vi skulle göra. Det stod faktiskt uteslutande Gymkana på den listen, så det fick de bli.
Det är ju lite liknande som WE i och med att det bl.a är slalom som man ska rida. Man tränar sin smidighet till häst kan man säga. Vi valde att göra en bana med slalom - rycka pinne ur tunna - runda ett däck med pinnen i handen, och sedan slänga tillbaka pinnen i tunnan innan man man i full fart hoppar över ett hinder - byter till nästa ryttare. Två lag som tävlar mot varandra alltså. 
Att rida slalom med två händer och rycka pinnen o runda däcket med enhandsfattning - svårt men kul.
Riddaren har visat att detta är han typ bäst på.Fort går det när det är slaaalom, ligg så nära tunnan som möjligt och sedan dra järnet över hindret. Hans lag hade alltså en fördel.
 
Mitt i detta roliga fick Nimzy ont i magen så att dramatiken fick ett ansikte. Mitt under lektionen lägger hon sig ner med sin ryttare på. Aj Aj. Hon hade druckit kallt vatten och inte lyckats värma upp det i magen, så då blev det kramp och kolik känning. Så kan det bli ibland. Men det släppte efter en timmes traskande och lockande med varm mash.
 
 
Söndagen den 13 december hade vi våran Pay and Jump - sista för iår. 32 st starter, och alla som ville klädde ut sig. Otroligt fina ekipage. Det var häxor, tomtar, troll, lucior och smurfar... Det var blåmålade ansikten och vita ridbyxor. Bästa utklädnad fick ett pris. 
Maja Westin och Dariim vann det priset. Dom var tomte (med skägg) och ren (med horn på huvudet).
 
Det blev en sån skön stämning med alla goa och duktiga barn och ungdomar.
Alla fick värma upp i ridhuset eftersom det var så fruset och hårt i padocken. Det går ju inte att hoppa ute på den stenhårda marken.
Alla hade kul och hästarna var i högform. Särskilt Rambo tror jag. Rackarns vad han gick bra.
 
Äldst på bygget var Blomman med sina (snart) 32 år. Pigg som bara den. Kan ju bero på att ryttaren Andrea dessutom hade sin tomtedräckt som var uppblåsbar och surrade lite lätt hela ritten. Bra gick det iallafall. Felfria blev dom.
 
Högst för dagen blev det för Elin och Nalima. Dom gled runt på 1 meter och gjorde det super snyggt. Lugnt men med tryck - inget spring. Det ligger några antal år med träning bakom detta.
 
 
Vi har haft medlemsmöte för Pegasus också.
Det blev ett brev till alla medlemmar aom vi skickat ut nu på mailen.
Så alla ni som inget mail har fått från Pegasus (och är medlemmar) säg till oss så ficar vi det.
Där kommer info om nästa termin, vad som är pågång och medlemstidningen "häst och ryttare", som utkommer 7g/år. Den får alla som är medlemmar i en förening som är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet.
Men då måste vi ha alla mailadresser pch adresser mm. Hör av er om ni glömt lämna in.
 
Nu vill jag tacka för en fantastisk höst och hoppas att vi ses nästa termin, och även under jul/nyår för att rida i skog och mark.
 
God Jul och Gott nytt år önskar
Ewa och Micke

Kommentera här: