Det har varit lite mysigt

Veckan som gått, har varit händelserik. På många sätt . Måndagen förra veckan började med att Anna Nordin kom hit och höll en kurs i We. Anna har tävlat i både dressyr , Hoppning , och working equitation. Jag har varit hos Anna ett antal gånger och tränat . Alla gånger har det handlat om att rida en bana ,så det fick det bli nu med.
Jag hade en dryg timme till förfogande med Anna som jag fick många bra tips och ideer hur man ska tänka och göra för att träningen ska bli så effektiv som möjligt.
Sedan var det 2 grupper med 4 st i vardera grupp som fick träna på en bana som vi byggt upp.
Jätte roligt, verkligen värt att träna . Som någon uttryckte det -Det ger vanlig dressyr en mening till varför vi vill att hästarna ska stå stilla tex, varför dom ska kunna flytta fötterna en i taget , varför dom ska orka galoppera i snäva svängar osv.
På tisdagen hade vi en Pay and Play i grusgropen. Det är ju precis då som man verkligen behöver kunna stanna och stå stilla. Kunna öppna en grind. Vara modig nog att stå på en presenning , passera genom vatten upp till bogen på hästen osv.
Det var en jätte rolig träning, jag verkligen njöt i stora drag av härligt väder,  härliga tjejer och killar som var med och tränade. Det var nya hinder med ,som tex ridå att passera igenom( nät att gå under/genom) och presenning att gå över som sagt. Då ställer sej den ena  ponnyn- Simba , och kissar på presenningen. Oj, va vi skrattade. här har vi hela grustaget att kissa i och han väljer plasten..
 
Onsdagen  firar vi Mickes födelsedag- nästan hela dagen dyker det upp folk för att gratta och vi sätter oss att fika och prata ,umgås lite. Mysigt men man får inget gjort hemma/på jobbet(samma sak för oss ) men vem har bråttom?
På kvällen bjuder jag ut födelsedags killen på lite bio och mat. Det blev också väldigt mysigt.
Torsdags em/ kväll drog vi iväg på distans träning i Kristinehamn. Vi blev 11 st som red en slinga på 12 km och vi hade Björkvallen som en del i träningen. .Det är en backe med lång seg lutning på ca 1,5 km. ganska brant stundtals. Vi och våra hästar svettades i kvälls solen ,det visade sej att det var ca 20 grader till långt in på kvällen , helt fantastiskt-precis som vi vill ha det.
Fredagen inleddes med 2 st som kom för att rida en uteritt i 2 timmar. Vi valde Curre ,Line och Lasse som hängde med  på denna mysiga ridtur . Det blev fika stopp i skogen ,solen sken och hästarna njöt lika mycket som ryttarna.
Vid 2  kom det några ungdomar som skulle rida extra lektioner . Då blev det hoppning på banan. Fullt ös i en timme till. Lördagen var kiropraktor dag- vi behandlar våra hästar regelbundet för en kille som heter Lars. Ett måste om man ska hålla och orka med jobbet som ridskolehäst, distanshäst, hopphäst osv.
Man kan säga att det har hänt en del varje dag här och i dag startade våra rid grupper igen. Höst terminen är igång. // EWA
 
 

Kommentera här: