Dom 3 vännerna & Jerry

Vi har kommit in i en annan vardag nu när hästarna är ute på bete. Det finns så fantastiskt mycket att göra när det är sommar, som man inte kommer ihåg att man faktiskt gör när det är vinter.
Tex detta med att hålla rent i alla hagar. Mocka ur vinter bajset och sedan hålla ordning hela sommaren så att det inte blir för mycket . Ja det är ju inte alla som går på bete..
Tuva tillhör ju en av dom . Hon går kvar i sin hage hela året och då gäller det ju att hålla den ren från all bajs så att det inte svämmar över. Hennes hage ser mer eller mindre ut som en golfbana faktiskt. Vilket är lite mysko eftersom hästar inte gärna äter där dom har kissat-ph balansen är en annan och då undviker dom helst det, samma med bajset, där vill dom heller inte äta för alla parasiter. Därför kan man ibland tro att det är jättefint gräs i hagen när det i själva verket är "rater"-alltså sånt som ingen äter. Om man har nötkreatur eller får i samma hage så äter dom upp häst " rater" och tvärt om. Det är ju olika sorts parasiter. Det är då man kan se fina "golfbane"  hagar.
 
Vi beslöt oss för att ge oss ut och träna häst idag-trots att dom varnade för lite regn. Ja det är väl inget att bekymra sej över, tänkte vi. Sagt å gjort, vi var 4 som tappert drog iväg och skulle ta en liten galoppsväng ner till sjön. 16 km tur o retur. Vi gick i samlad trupp och småpratade lite ,skrittade på rätt så bra. Då kommer det en soplastbil på bron över e-18. Japp , lite klaustrofobisk känsla kan man säga med en halvmeter mellan  hästen och lastbilen. En 10 cm mellan räcket och hästen. Ja det va inga bekymmer tyckte chauffören och körde på. Om första hästen är cool i det läget så brukar dom övriga se det som att läget är under kontroll och följa med helt lugnt.
Om det däremot inte är en trygg häst i täten-vilket lika ofta kan bero på ryttaren , som spänner sej och lutar sej lite omedvetet framåt. Kan det bli katastrof. Tvärnit, svänger runt på bakdelen och drar iväg. Eller att den börjar backa. Då gäller det att få personen bakom ratten att stanna .
Chamiro gick stadigt först över bron , alla hängde på. Lite längre bort möter vi nästa fordon, en stooor grävskopa som rensar i dikena. Jag gick först och vinkade för att få honom att stanna upp med grävandet medans vi passerade i vägrenen. Vilka pållar. Ja efter det kände vi oss " invincible" . Lillen, Chamiro och  Chanell  gick i bredd
Dom 3 fuxarna , bakom gick Line -hon fick vara Jerry. Ni vet som  i den tecknade serien för barn -Dom 3 vännerna & Jerry.
Det tycke inte Tony var så passande för Line var minst lika snabb som alla dom andra i dag. Hon är ju helt fantastisk den tjejen. Skrittar på som värsta tåget, traven var lika snabb som Lillen galopperade i kort galopp och dessutom är hon ju helt cool när man ska passera alla läskiga fordon mm. Men det är just det , att det är lite (eller halva grejjen ) att det är ryttaren som påverkar sin häst. Om man själv sitter och tror att det kommer att hända  si eller så när traktorn passerar (eller vad det nu kan vara för läskigt) Så blir det så. Det blir som vi tänker - eller hur !
Vi blev ju omkörda av en moppe också. Men det är typ Lillens specialitet- att vara orädd för sådana saker. Det är värre med streck på marken . Då kan det bli tvärnit med vipp flash i nacken om man inte är med .
På hemväg hade vi börjat höra åskan mullra-ganska nära. Lite droppar började komma och pang! där small det precis bredvid . Och sen bara öste regnet ner. Ja menar verkligen ÖSTE.  Det var nästan som att det lika gärna kunde vara hagel. Ja vi va dyblöta ända in på skinnet kan man säga. Men trots det var hästarna coola hela vägen hem . Lite regn är väl inget tycktes dom säga // EWA
 

Kommentera här: