hopp-och-galopp !

Igår hade vi ridläger nr 2, "hopp-och-galopp". Sju stycken förväntansfulla barn kom inhoppandes i stallet igår en stund innan tio, ingen av dom klarade av å vänta tills klockan var slagen. Vi började med att tjejerna fick borsta lite på hästarna och göra dem redo för hopp-galopp-och-massa-stoj. När det var gjort gick vi i gemensam trupp och byggde upp en bana som jag gjort iordning. När hinderna stod på sin rätta plats så fick de även göra av med lite överskottsenergi genom att springa banan själv, utan häst. Lagom trötta och anfådda gick de tillbaka till varmdelen för att sadla och tränsa hästarna. Här är banan som de gjorde:
 
Dom blå sträcken är kryss, dom gröna är räcken och det röda är en oxer. Vi delade upp tjejerna i två grupper, grupp 1 började med hoppning med mig och grupp 2 fick köra voltige med Ewa. Dom i hoppgruppen börjdea med att trava runt över bommarna till hindren och sedan hoppa i lite olika linjer. Sedan avslutade vi med en bana ! Oj vad tjejerna hoppade och tyckte det var roligt. Voltigegruppen hade också haft det superkul ! Dom fick börja med att värma upp hästen, sedan fick varje elev prova på att bli longerade utan händer men med sadel. Sedan plockade de av sadeln och lade på voltigegjorden. De började med att skritta, trava och slutligen galoppera barbacka, och de höll endast i sig i voltigegjorden. Efter en stund släppte de stundtals bägge händerna, då kom sitsen fram, som man alltid ska ha när man rider. Härligt att se ! Balansen var på topp och det slutade med att vi kunde ställa oss upp på hästens rygg, då den stod still. Mycket duktiga elever.
 
Efter det åt vi lunch, spaghetti och köttfärssås för att sedan byta grupper. Blev lite lite med bilder idag men några hann jag ta
Självklart delades de ut lite godis och chokladbollar även på detta ridläger ! / Viktoria & Ewa