Tokerier hela dagen

 
Ja dom flesta kanske känner till att vi har varit lite lediga under påskveckan. Det var så välbehövligt. Vi åkte till Emma -stora dottern som jobbar i Schweiz.
Vi gjorde en sån däringa fuling och åkte upp till Arlanda på kvällen, kom fram vid 2tiden på natten och la oss att sova på en stenhård soffa vid incheckningen. Där kan man sova i ca 2 timmar innan ryggen har lossnat från resten av kroppen och man kan knappt röra sej- men man sover i alla fall gratis..
Resan över gick på två timmar drygt och i zurich möttes vi av Emma som genast satte igång med att agera reseledare.
Vi var lite trötta av att ha sovit lite dåligt , så detta passade oss göörbra.
Det blev rundtur i zurich -sååå vackert. Inte ett platt ställe. Kan lova att alla som bor där har vältränade vader i alla fall.
Vi åkte glaciär expressen till Zermatt och såg Tobleroneberget ( Matterhorn). Njöt av att vandra runt i alpnaturen med picknick på schemat.
 
Efter 6 dagar drog vi hemåt. Det var vår i zurich med 25 grader på uteserveringen. När vi landar möts vi av iskalla vindar och snöblandat regn.
 
Ja det var en riktigt  iskall dag i dag. Till och med hästarna har varit stirriga med oroligt springande och busande- troligen för att hålla värmen. Lite samma fenomen som inträffar på hösten när kylan slår till från varma höstvindar till kyliga vinter temperaturer. Hörde ( och såg på allt hö som blåst omkring) att det dessutom har blåst rejält i söndags. Det är nog snart våren här också , även om man har svårt att trot i daxläget //EWA

Kommentera här: