Nästan badväder

Vilken dag det blev i dag .Strålande sol och riktigt skönt i luften. Vi samlades klockan 10 i kil för att göra en liten tävling i bästa we stil.
Vi var totalt 14 st som stack iväg för att testa banan som min far hade gjort i grusgropen. Det är svårare än man tror att i grupp ta sej fram i terrängen utan att hästarna taggar igång.
Vi började med att skritta ett varv runt banan och det bestod i att skritta slalom nerför en backe i djup sand. Så häftigt att bara släppa tyglarna och lita på att hästarna bara går ner och inte rusar eller snubblar fram.
Vatten hindret var lite svårare än jag trodde faktiskt, min ponny på 149cm (Ghadir) fick kämpa sej fram rejält och jag var tvungen att slänga upp fötterna på bakvalvet -typ, för att inte bli blöt om fötterna. Jag klarade mej men det var flera som blev dyngsura i skorna...ha ha..
Andra varvet så satte vi in oss i grupper om två eller tre st för att köra lite mer i valfritt tempo. Det var spännande att se hur snabbt hästarna fattade
att detta var ju hur kul som helst och det var en som inte gick i vattnet och två som ledde runt sina hästar (lite för djupt utan badkläder) .Annars var det galopp som gällde för en del. Avslutningsvis körde tre stycken en tävling på tid. Då gick det undan. Dom gjorde slalom nerför,  vattnet med simspurt. tre tunnor som ska göras i ett visst mönster (åttor typ) och sen upp för en backe runt och hoppa två hinder  , vi hade en grind med och rygga mellan två bommar, avslutningsvis flytta muggen.
 
Hela gänget band upp sina hästar i varsitt träd med lite hö som tilltugg och sen blev det grillkorv ,kaffe och bullar i solen som avslutning. Vilken härlig söndag det blev//EWA
 
 

Kommentera här: