Att jobba som alltiallo

I går och i dag har det varit spännande dagar- som vanligt kan man säga. Fullt ös hela tiden. Man kör igång kl 6 och sen bara rullar det på.
Igår körde vi igång att köra lite skit från stora lösdriften. Nicke körde stora traktorn med skopan på. Ettans växel, låg fart och sen högg vi in i dyngan på baksidan. det blev 5 st skopor. vi beslöt oss för att ge oss på shettis hagen och vi körde en stor skopa , men då händer det som inte får hända. Traktorn stannar- mitt i hagen. Ahh, typical. vad gör vi nu. Det tar en stund men sen kommer våran fantastiska granne- Bertil . Han konstaterar att det är nog batteriet. Micke kommer hem framemot 4 och då fixar han med ett batteribyte- så äntligen kan vi köra ut traktorn från shettishagen. under tiden har Nicke fixat med att göra en hage i hagen till en annan häst. Ja vi har fått en del nya hästar och dom vill lära känna varandra lite bättre först innan vi släpper in dom till varandra.
När jag  släpper in stoet bredvid kompisen,  så kollar vi tråden -allt verkar lugnt.
 jag släpper henne och hon springer direkt ner och hälsade på den andra kompisen. Han drar iväg som en blixt och hon hänger på i full fart upp mot grinden. Fast grinden ligger mer åt höger  i stoets hage eftersom det som sagt är en hage i hagen. Han drar i full fart och hon hänger på. och när tråden till andra hagen kommer så är det stopp. Fast det tycker inte hon. Hon hoppar det 1,50 höga staketet nästan från noll. Hm nu befinner hon sej i hagen med den andra hästen. Men det bekymrade inte någon av dom. Ingen reaktion . jag tog stoet i grimskaftet  och bytte hage. Denna gången gick det mycket bättre. Nu var det lugnt.
Efter det var det dags att träna unghästen i tömkörning . Hon var jätte pigg-dagen till ära. Jag fick händerna fulla men hon är väldigt lyhörd så det är riktigt kul att träna tömkörning , bommar. och lydnad . Det var ett lyckat tränings pass. Sen var det dags för tränings häst nr 2. där hade vi attityd. Så mycket att vi kom till longering och var nöjda där. Jag  hade fått henne på volt och göra alla gångarter utan protest-tillslut.
 
 Idag har det vari samma tempo . Dagen har rullat på hela dagen med tränings hästar och stakets fixning. Ridning och möten . Klockan närmar sej alltid 9 innan alla hästar är intagna och fodrade. Det är tur att vi är många i vårat hus som hjälps åt att laga mat på kvällen .Annars hade det nog aldrig blivit  mat och kvällen i detta huset.
Det är riktigt hektiskt men också väldigt roligt att jobba som alltiallo på en hästgård. //EWA

Kommentera här: