Alla kan vara med

 
Det har varit en helg med fullt ös, kan man säga . Fast det är det alltid här i stallet. Med fint väder och rid sugna ryttare är det alltid aktivitet i stallet.
Elisabeth var här fredag o lördag och hade träningar. Lördag hade vi våran kurs i Working Equitation dessutom.
Den kör vi  11 15 och en hel timmes uppvärmnings dressyr inför dom olika hindren vi ska göra sedan.
Just detta med att behärska dom olika övningarna till fullo är ju slutmålet i We. Att kunna veta att hästen stannar prick mellan dom två hinder stöden- och står kvar. Inte backar en hov , kör upp huvudet och går iväg innan man har sagt till.
Vi kör mycket sidvärtes med skänkelvikningar(bra uppmjukande för bogar), 10 bommar i rad som vi travar över tex.
lyfta rygg är något som behövs om bakdelen ska orka trampa in under hästen. Tygeln ska ju inte dras i , man styr ju med skänkel och kropp. Om man måste dra i tygel för att stoppa en pigg häst då har man en häst som går och hänger på bogarna. Tyngdpunkten är för långt fram helt enkelt. Man vill att hästen bär sej själv- alltså jobbar med bakdelen in under sej, höjer ryggen .Det är då man kan känna att även den piggaste  hästen blir lite trög- det är jobbigt att jobba rätt , i synnerhet om man är van att få springa ifrån skänkeln (man kanske tom aldrig har lagt på skänkeln för att man tror att man inte ska /kan skänkla en pigg häst. Då blir man ju hängande i tygeln i alla fall )
Så efter en timmes uppmjukande dressyr plockar vi fram hindren. På  lördagens träning gjorde vi en bana som bla innehöll  en cirkel som är 1,20 bred och vi ska in , runda och ut . I mitten står det skräck saker som hästarna "ska kunna " reagera på. Att göra den i skritt fungerar rätt hyfsat men i trav måste man ju ha en viss form av samling.
Alla som var med var super duktiga.
På söndag ska vi ha skoj " tävlingar " med grind , vatten hinder, slalom , rygg hinder och hopp hinder utomhus. Vi har för alla nivåer(man kan leda) och alla som anmäler sej och går runt får en rosett. Vi bjuder på fika /korv -hoppas på sol också.
Bara att anmäla sej för en kul och lärorik dag.
 
I går hade vi brandövning i stallet . Mycket intressant att veta hur man ska göra /tänka vid brand.
Vi släckte med släckare -som jag aldrig gjort förut för övrigt,  och fick prova med brand filt. Uppslutningen på mötet var bättre än vad jag trodde det skulle bli så jag var super nöjd.
Efter det hade vi INFO möte ang Pegasus . Alla som var med brainstormade vad vi vill göra i våran klubb och hur vi ska få ihop pengar till det. Vi bestämde  att vi ska ha ett möte till den 21/5  kl 18 på kvällen. då hoppas vi att fler vill ta sej tid att komma för att säga sin åsikt och önskan . Det var väldigt givande att ha kört igång med ett första möte i våran klubb.
Nu är det en ny arbetsvecka  med nya utmaningar och glädje ämnen - kör hårt // EWA
 

Kommentera här: