Perry Wood , Pay and Jump och Tabata träning

Översta bilden är vårt nya We hinder  och under är det Perry på läktaren i måndags
 
Nu har det gått 5 veckor av praktik för Ia och Anna . Dom har varit riktiga klippor. Jag har haft hjälp varje dag med att mocka boxar, fodra och rida hästar för glatta livet. Alla hästar behöver lite extra genomgång lite då och då. Tex Stella går som bäst när hon får jobba med både elever och fm ridning -både i skogen och på banan. En annan kille som är ny hos oss är Beppe. En Korsning mellan halvblod och kallblod, ca 155 cm hög och så glad jämt. Väldigt lydig och gör allt man ber om-även om man ber om lite fel saker ibland. Han försöker klura ut vad man menar och gör sitt bästa. En kille som aldrig skulle dra iväg eller bocka men kan kännas snabb ibland om man har snabb energi själv.
En sak som han och stella har gemensamt är att dom kan lätt springa in i galoppen. Det blir lite kommunikations fel om man klämmer in sin skänkel och blir lite stark -klämmig. Då springer dom oftast bara fortare i trav. Man måste göra en liten förflyttning av sitt ben och bara tänka mer eller mindre ,galopp. handen är stilla-utan att dra (man vill vara förberedd ifall hästen tänker dra ) Då blir det att man gasar med handbromsen i . Hästen tror att det är dags att springa fortare-i trav .
Då är det bra att man "rider till " hästarna lite emellanåt, så att dom kommer tillbaka i känslan av att det är  "så här man gör ".
Vi har ju haft både Perry Wood här och haft ridskola hela veckan. Mycket som händer, vilket är roligt. På söndag har vi ju Pay and jump. i ridhuset. Många ridskole barn som vill vara med och "tävla ".
 
Det är roligt med lite tävlingar som man kan öva sej på att tävla utan att det är fullt på drag. Vi har ju tänkt att man  ska kunna träna sej i att tävla . Om inte annat så är det väldigt trevligt när det händer saker i stallet.
 
Våran dressyr tränare Elisabet kommer i dag och håller i våra dressyr träningar. Hon kommer vid lunch i dag och stannar till i morgon em. Vi har en grupp med we dressyr som svettas ihop var tredje vecka . Man är 5-6 st som kommer och rider i en grupp och värmer upp inför våran we-träning. Det är roligt att rida en We i grupp för att sedan köra en bana med olika hinder. Vårat senaste hinder är våra tjur "Benny". En ring som ska fångas med hjälp av lans . Det är en riktig utmaning att hålla lans och pricka ringen.
 
Lördags morgonen  börjar kl 10 00 uppe på ridhuset i vårt uppehålls rum . Det är Per-Erik som kommer och tränar oss i tabata-styrke och smidighets träning för ryttare.  Då är alla varmt välkomna att vara med.//Ewa
 

Kommentera här: