Pumba och Qurido

 
Oj Vad mycket som har hänt sista dagarna. vi har varit ner till Bollebygds ridskola och hämtat hem senaste tillskottet till ridskolan. Fyra stycken toppen fina killar som är riktigt roliga att rida.
Vi åkte ner till Boråstrakten i fredags kväll och hämtade dom. Micke och jag hade varsin bil och varsin transport. Vi visste ju inte riktigt vart det låg så vi fick gå efter Gps  i mörkret. Dom som har varit i dom trakterna vet att det är backigt och slingriga vägar. Lite spännande kan man säga.
Men vilka goa hästar. Qurido är en korsning mellan arab och halvblod/fullblod. stor häst men kan ridas av dom flesta.Så trevlig. Rambo en russ pojke på 128 cm som kommer att gilla att få hänga med ut i skogen på härliga uteritter. Göör snäll med dom minsta ryttarna . Pumba,en kornings val med lite lejon man kan man säga. En galopp som är som en dröm. Passar dom flesta att rida -viktbärande även till vuxna -148 cm, och den fina Riddaren-Exmoore ponny 133 cm som också går som en dröm. Vilket härligt  steg och vilken glädje han utstrålar. Busig blick men alldeles underbar. Galoppen var som att sitta i en gungstol. Hoppar fint och bjöd på alla hinder i dag.
Lördagen bjöd på lite mulet väder och hästarna fick vila efter nattens resa till Värmland. Vi var framme -hemma kl 5 på lördag morgon.
Men några som inte fick vila var dom som bestämt sej för att rida utmaningen på 5 eller 2,5 mil i lördags. det var fantastiskt att få se Lasse ,Chanelle och  Dariim  som fick nya ryttare för dagen att prova på att rida denna sträckan.
Dom hade haft en super trevlig dag med bra bana och roligt avslut. Dom blev bjudna på donken i kristinehamn  efter avslutad ritt. Det var  målet . Lite roligt att kunna lägga målgången där tycker jag.
 
Söndagen fick strålande sol med friska vindar. Vi hade Pay and jump.
Oj va roligt att se så fina ekipage i dag. Jag var hel nöjd när mina elever -en efter en fixade sina ritter i dag . Dom var fokuserade och hade bra driv runt banan. GRATTIS till era rosetter i dag. Bra ridet.
Vi avslutade fredagen med en trim hoppning inför söndagens " tävling" och det gav lite resultat tror jag.
Idag har vi testat våra nya pojkar på gräsbanan ute i sommarhagen. Det var roligt. dom tyckte att det var toppen att galoppera och hoppa lite på eftermiddagen . 
I morgon är det ridläger för hela slanten- eller hela veckan faktiskt.
Nya rapporter kommer om denna  roliga vecka - full av hoppning och uteritter ,lekar och annat skoj// EWA
1 Ebba & Maria:

skriven

Ni har definitivt fått fina hästar till gården.. Ebba 5år har haft sina första ridlektioner med Rambo som även blivit favoriten. Mycket trygg häst som kommer att finnas i våra hjärtan länge. Mvh Maria

Kommentera här: