De ble kölsvart

 
Halv sju är det fortfarande mörkt ute och i dag var det av någon anledning även mörkt i stallet -även om jag tände på knappen. Jag ser bra i mörker så mej bekom det inte särskilt att släppa ut i mörker. Hästarna fick sin frukost i mörker och allt va lugnt och stilla. Till och med Simson va för engångs skull tyst. Jag blir döv av hans skrikande-gnäggande på morgon kvisten. Vrålet från vildmarken. Vet inte om han läst manualen om hur en häst ska bete sej , men dom ska definitivt inte gnägga så mycket som han gör....Tänk om en tiger i busken hör honom ,då letar den lätt upp sitt byte-Simson och hans flock. Och sedan blir det tiger jakt. Tänkte inte på det sa simson...
 
Det bästa på morgonen är dock att det ljusnar fort-på 10 - 15 min är det nästan dags ljust och då är det ok att kliva omkring med hästarna utan ljus. Det var värre igår kväll på lektionen. Då blev det svart. Poff-där gick en säkring.
Micke stod och sågade samtidigt som super belysningen (halogenlampan) va på och sedan var det all belysning i ridhuset. Det blev en sak to much. Men som tur var såg Micke när det blev natta i ridhuset, så han sprang och slog på säkringen igen. Phu-inte såga och ha ljuset tänt...
 
Annars tycker jag att den här hösten har (hittills ) varit helt ok. Torrt och varmt ute-mer sånt vill vi ha. Jag kan gärna ha två månader till med sommar om jag fick bestämma.
 
Förra veckan hade vi en Pay and jump på söndagen. Riktigt kul med alla fina ekipage. Duktiga hästar och ryttare i finaste höst vädret.
Måndagen v 44-höstlov för barnen och det betyder RIDLÄGER. Alla rid sugna tjejer och killar som skulle vara med dök upp vid 10 snåret och då hämtade vi hästar och borstade och pysslade.
Ridning i två grupper med en uteritt och en ridning med galopp i paddocken . God mat och spännande lekar.
Dag två och tre -Tisdag/onsdag  var det större tjejer som red och det var samma där-vi red i finaste höst solen ute och njöt av hoppning och galopp träning, We , voltige och uteritter. Avslutning med att hoppa terrängbanan på fältet.
Hästar och barn skötte sej utmärkt.
Torsdag och fredag var det dom större tjejerna som tränade markarbete med kluriga-och lite svårare övningar.
Hoppning med lite bana och tempoväxlingar på em. Fredag var we först på schemat-mycket uppskattat av både  hästar och ryttare. Efter en utsökt lunch- Stort tack till Micke som fixat god mat hela veckan, drog vi iväg till terrängbanan 2 km hemifrån. Jag tog bilen bort för att vara behjälplig vid ev rivningar och annat...
Oj va kul det var. Alla hoppade och var riktigt på hugget. Vi har en bana mer 8 st hinder på ca 60 cm som högst. Men här det andra saker än höjden som gäller. Fart som måste regleras, hålla om så att man slipper "vidsidan av "
spring osv.
 
Lördag-Dressyr träningar med Elisabet Blegen i ridhuset. Sedan har vi we träningar  med två grupper till klockan 14 30. Om jag va slut efter den veckan...Ja men det bästa till sist.
Söndag- Pay and play med 5 ekipage i grusgropen i kil. Total frihet med vatten hinder och hopphinder. Bro att gå över och sedan en gardin ridå att passera . Till och med Lasse gick under fast det var lågt och han är ganska stor.
Det kan man kalla för att lita på sin ryttare. Vi galopperade uppför och kana  nerför alla branter. Solen sken och det enda som faktiskt hände var att Lasse inte riktigt kunde hålla sej en gång. Han drog iväg i full fart. Men Åsa som red är inte orolig för nöe så hon bara satte sej ner och följde med och la in bromsen. Med blöta fötter-djupt i vatten hindret och hungriga magar satte vi oss att fika i solen . Hästarna mumsade hö vid var sitt träd..
Detta är livet på en pinne.
Här kommer nästa RIDLÄGER vara. Det som är vid Jul. V 1. Alla som vill komma från Bollebygd och rida sina favorit hästar över stock och sten är definitivt välkomna att sova över en natt och rida ett två dagars läger här hos oss. Alla rid sugna är välkomna att kolla in hemsidan för mer info om ridläger//EWA
 

Kommentera här: