PAY AND CROSS

Det har varit fullt med aktiviteter i dag . Dels har vi haft löshoppning i ridhuset, 8 tappra som kom in och hoppade en liten bana som vi hade satt upp. Det är så roligt att se när hästarna slappnar av och njuter av att sätta fart över hindren. Det är speciellt kul när man får hit helt nybörjare som man visar hur det går till . Det var en varmblods kille som var här i dag och han hade inte ens varit inne i ett ridhus förut. Han var jätte duktig hoppade som bara den över bommarna .
Vi hade även representanter ute på Trossnäs banan som gjorde debut hoppning på Pay and cross.
Det består av två moment, det första är att man hoppar på gräsbana. Det var väldigt halt eftersom det har regnat så mycket på sistone. Dom rekommenderade alla att ta det försiktigt i svängarna.
Nästa moment var att hoppa terrängen med fasta hinder och en vatten grav. Det gjorde dom så himla bra . En av våra duktiga ungdomar var med på sin nya häst "Perra "- Lux Perfect. Hon har haft honom i ca två veckor bara men hon ville se om det var något för dom. Det var det.
Lite jobbigt till en början med vattenhindret , men med lite proffsig hjälp av Björn Palm gick det super bra. Det är så bra att man får hjälp av någon som vet hur det ska gå till . För att hoppa fasta hinder är inte så  bara. Det kan till och med vara farligt om man försöker sej på att hoppa utan vägledning med en osäker , orutinerad häst .
 
Fler hästar har fått komma ut på lite gräs . Det är det som alla väntat på hela långa vintern, att få gå i solen och äta lite gott gräs och njuta av värmen. En del tyckte ju att det var för jäkligt att dom fått nya hagkompisar och var tvungna att jaga runt lite på dom, fullfart och hetsiga uppgörelser. Det blir nog bra tillslut- sommaren är lång och den har precis börjat.// EWA

Kommentera här: