Det blev en vecka med ridläger

 
Wow, nu blev det mycket. Denna veckan går nog till historien i saker som händer.
Det började med lördag 13/6 . Jag skulle iväg till Anna Nordin på We kurs hela helgen. Anna skulle iväg på tävling på Dariim, 5 mil. och så skulle det vara läger för barn mellan 5-8 år hela helgen.
 
Vi hade anlitat våran eminenta dressyr tränare Elisabeth /Bettan ,som rid lärare till lägret. Usek var på plats och hjälpte till med alla förberedelser och naturligtvis att coacha barnen i all hantering med hästarna.
Dom hade så kul med uteritter , lekar och pyssel. Det som oftast är det skojjigaste med läger- förutom att rida är alla kompisar som man hittar på ett läger. Den glädjen som infinner sej när man kan sitta i solen på sin favorit häst och känna gemenskap med sina nya kompisar är fantastisk.
 
Anna och Dariim gick super bra . Anna hade som mål att gå runt godkänd för att känna på hur han kändes på tävling. Han hade ett ryckte om sej att vara väldigt pigg. Det var han också, så mycket att dom tog det jätte lugnt första biten. Men sedan kunde hon släppa fram honom så dom slutade som 8 a av 31 startande. Han har taggat till rejält sedan han har börjat hoppa  ,dressyrträna och varit rätt mycket ute i skogen på våra uteritter.
Han var en slöis i ridhuset i början, tyckte det var lite halvtråkigt med dressyr å sånt.
Men nu är han riktigt på tå med alla aktiviteter som vi har. En riktig guldklimp- Tack Irene för att vi fick möjlighet att köpa honom. Vi vill ha fler som honom.
 
Jag var ju som sagt på kurs med Ghadir till Anna Nordin. Hel helg med Working Equitation i Nyköping.
Det var super kul att träna lans ur tunna och ta ringen med lansen. öppna grinden och göra paralellslalom i trav .
Det är svårare än det ser ut och man måste veta hur man ska träna för att få till det . I synnerhet om man ska rida en bana i en följd.
 
Måndag 15/6 ridläger för lite större barn/ungdomar. Bettan och jag hade planerat att vi skulle ha 3 grupper med 5 i varje. Usek var med även denna gången och hade teori med en grupp , jag hade voltige  och Bettan körde hoppning i ridhuset. Sedan byttes vi av så att alla fick prova på alla aktiviteter.
Det var så gött med sol ,fågelkvitter ock glada barn. Jag hade fått låna Pajjen -en tinker kille på ca 8 år .Han var våran voltige häst på fm med två grupper. Rackarns va duktig. en perfekt trav i lugn takt. Barnen satt barbacka med en gjord att hålla sej i. Dom släppte händerna och någon till och med galopperade  utan händer.
Usek gjorde ett fantastiskt jobb bara genom att vara goda förebilder för dom yngre barnen, men dom gjorde mer än så. På natten hade vi övernattning på loftet. Det var super spännande och lite kallt . Då var det tur att dom större tjejerna var med och höll modet uppe på alla frusna . Något som var bra var att det i alla fall var myggfritt.
 
Tisdag16/6 Frukost på altanen ,alla trötta men förväntans fulla inför dagen. Vi hade två grupper i dag ,8 st i en och 7st i den andra. Min grupp gjorde en långritt i skogen på nästan 2 timmar. Jag hade lite medhjälpare med mej som gick med ifall någon ville ha lite extra hjälp i skogen. Det var skritt och trav med lite svåra passager i en skog som är lite trixig med uppför och nerför med stora bergshällar och lite små skutt på en och annan nedfallet träd.
Bettan hade sin grupp i paddocken med shettisarna . Här gällde det att -i två lag. smycka /pynta sin shettis så fint det bara gick. sedan bege sej ut i paddocken och sela på och köra en rolig bana med det andra laget som motståndare. Gissa om det var succe. Dom skrattade så dom kiknade. Emma hade till och med tagit sulkyn själv och sprungit banan med lag tuva som motståndare. Det var slalom och koner ,bommar med pottor och bron . Ahh.
Även här var usek med som medhjälpare - dom var helt fantastiska. Dom som var med och hjälpte till dessa dagar
har ett specialpris att hämta hos mej . Väl värt att hämta ut- och använda när man vill.
 
Ja sen var det onsdag och då var jag en hel dag i Torsby på ett jobb, hemma 8 och då valde jag att rida Mykonos som jag ska tävla om en och en halv vecka . Jag satte mej på ändan halv 11 den kvällen.
Torsdag- Anna fyller 15 år. Jag är helt slut och vi firar henne . På kvällen har jag en privat lektion med en tjej som vill fortsätta att träna regelbundet under sommaren. Det gick riktigt bra och vi var nöjda med dagens träning.
 Fredag- MIDSOMMAR! Gött Ledigt... Hoppas att alla får en riktigt go Midsommarhelg// Ewa

Kommentera här: