Utan snus i 2 dagar...

...Försmäktar vi på denna ö, Sa pippi långstrump när hon va skeppsbruten på en öde ö. Lite så har jag känt mej efter att ha varit utan internet i nästan 3 veckor. Skeppsbruten. Både gött och frustrerande. Att driva ett företag utan att kunna kommunicera via nätet är svårt, ännu svårare blir det när man ska försöka sej på att fakturera till kunder ,kontrollera betalningar och skriva ut nyheter som kommer till jul/vårterminen.
Då är det tur att man har vänner som kan hjälpa en med både det ena och andra. Men att skriva lite lappar och sätta upp funkar även det, tar lite längre tid bara innan alla har sett dom.
 
Det har hänt en hel del på lektionsfronten nu i höst. Vi har ökat från 45 ridande i veckan till 90 st . En fördubbling alltså , och det har känts av i min vardag med att det liksom aldrig blir ledigt. Som tur är har vi ju hittat Kristine som vi anställt att jobba måndagar och onsdagar som ridlärare. Det är perfekt så kan vi vara två som tar hand om planering ,teori och uteritter. Det är så bra när man kan möta en expanderande verksamhet med mer personal, så vet ni någon mer som är sugen på rolig ridning ,säg till.
Jag har tänkt att möta upp kvälls ridningen med  lunch ridning på måndagar och frukostridning på fredagar. Både lite dropp in och en del fasta grupper. Det nya tänket är att köra en blandad grupp på fredagar med we/western/bruksridnings stuk. .Det blir lite  som  att träna polishästar/hundar. Ju mer man utsätter sin häst för ,ju mer klarar dom av att möta i livet.
Anledningen till att jag kör dagridning är alla som kommer till mej och säger att dom vill prova att komma igång men inte kan för dom jobbar natt ,kväll osv. Det ser man inte minst om man är ute en vardag och befinner sej i stan eller på Bergvik. Va mycket folk som faktiskt är lediga dagtid ändå ,vilket är tur för annars skulle det inte vara många som handlade dagtid heller.
I mellandagarna är det tänkt att det ska vara full aktivitet här, med hyra häst/rida själv. och extra ridlektion både hoppning och vanlig lektion med lite bommar och roliga övningar. Uteritter på 1-2,5 timme.
Sedan har vi ju ridläger v 1 med uteritter och mys i stallet. Då  är  det Kil och sandvägarna som gäller med fantastisk möjlighet att få uppleva naturen tillsammans med hästarna. Gå in och kika på upplägget på hemsidan om nyheter och ridläger.
 
 
Alla som i dagsläget är medlemmar nu - var med och betala in för nya året. Det kommer att växa med rekordfart och vi kommer att kunna anlita fler föreläsare ,tränare och framför allt ha egna klubbtävlingar.
Är det någon /några fler som är sugna på att jobba lite ideellt för att   hjälpa till i  klubben. Vi behöver ide sprutor, bagare, och frivilliga händer vid tex löshoppningar och tävlingar.
Ha det gott och mys lite extra inomhus i dag med glögg och pepparkaka på 2 a advent //Ewa
 
 

Kommentera här: