Stalltjejer blir bra chefer

Alla hjälpredor i stallet som helt plötsligt bara dyker upp-vart har dom varit i hela mitt liv??
Ja , för helt plötsligt nästan varje vardagskväll så bara dyker alla duktiga tjejer upp och vill hjälpa till med fodring och matning av hästar.
Jag kommer ihåg när man själv var i den magiska åldern , då man bara var tvungen att få vara i stallet. Kanske bara att få dra på sej hästkläderna kunde hjälpa ibland. Vi tog som sagt cykeln till stallet och då kunde man vara borta ganska länge. Modern försökte ett par gånger att säga lite fint att -du behöver ju inte vara borta hela dagen (på helgen ). Men jag kunde inte låta bli, det blir ju som ett behov av att få mocka skit ,lägga in hö och sopa stallgången. Sen om man fick borsta eller leda in en häst så var man nöjd i flera dagar.
Jag vet att det är så för mina" medarbetare" som kommer till stallet på kvällarna nu med.
Deras mödrar säger med förundran att så där lätt går det inte att få tösen att jobba hemma minsann. Men det är en helt annan sak, ju.
Att få vara i stallet med sina kompisar och jobba med hästar ,förstår ni alla mammor-är livet på en pinne. Det är dessutom uppfostrande för alla parter. Tjejer som har varit i stall och hållit på med hästar är / blir potentiella  chefer. Då är det någon som genast fnissar till och säger - jaha och varför då . Jo man måste vara en ( bra) ledare över sin häst,  annars genomskådar han dej och går över dej o då har du problem. Det vet ju vi som jobbar just med ledarskapet tillsammans med våra hästar. Tänk på detta ni mammor som suckande får vänta  när barnen knappt vill följa med hem efter sitt ridpass.
Ja det är därför som det kan vara en bra ide att ta  en dag  på helgen när alla kan komma till stallet ett par timmar och få göra allt detta som man vill grejja med.
Så är det så att ni känner er sugna är det bara att dyka upp lördag 9 maj mellan 10-12,30. då har vi nämligen pysseldag i stallet där dom äldre tjejerna  är med och hjälper dom yngre. Det är faktiskt andra gången som vi anordnar en pyssel dag för alla häst tokiga  . Vi sa att det är lite bra om man hör av sej något så när innan så vet vi hur mång hjälpredor det behövs// EWA
 

Kommentera här: